Toggle navigation

Vapaalaskufestivaalit keräsivät ennätysyleisön tänä vuonna Messukeskukseen. Sen kunniaksi on syytä järjestää pieni yllätys: kisa vuoden parhaasta laskukuvasta. 

Kausi lähtee aina näyttävästi käyntiin Iltamien aikana, kun saman katon alle kokoontuvat vanhat ja uudet tutut kertomaan tarinoita viime vuoden seikkailuista ja toisaalta silmät kiiluen suunnittelemaan niitä tulevan kauden reissuja. Kuitenkin myös Vapaalaskufestivaalien välisenä aikana haluamme tarjota suomalaiselle vapaalaskuyhteisölle väylän tuoda esille omia tarinoitaan. Instagram-tilimme on toiminut tähän tehtävään hienosti: viime vuonna #vapaalasku17-tagille jaettiin mielettömät 561 kuvaa! Upeita otoksia jokaikinen.

Toimitus kuratoi näistä vielä crème de la crème:n: kymmenen mieleenpainuvinta otosta viime kaudelta. Näistä te, hyvä yleisö, saatte valita oman suosikkinne.

Vuoden laskukuva -kisa toteutetaan yhteistyössä Hemavan Tärnabyn kanssa. Vaasasta lauttamatkan ja reilun viiden tunnin ajomatkan päässä sijaitseva laskettelukeskus on pienten kylien, mutta suurten vuorien laskettelua. Norjan rajan toisella puolen avautuvat Pohjois-Norjan suurimmat vuoret, joten paikka on kuin tehty vapaalaskuun: lumisateiden sattuessa koko alue on yhtä leikkikenttää. Mäen päälle kuljettavat tarpeen tullen hissit, omat jalat – ja tietty helikopteri. Voittaja nimittäin kyyditetään kaverinsa kanssa laskemaan Stig Strand Heliski:n kyydillä.

Tutustu alta kuviin ja äänestä oma suosikkisi voittoon!

1. Ville Vuori – Flying High

Flying high : @jonesii_ @atomicski | @exelsports | @protestsportswear | @gloryfy | @sappeeresort | | | #lyngen #tamok #freeride #norway #protestsportswear #worldofexel #atomic #bentchetler #weareskiing #gloryfy #unbreakable #eyewear #vapaalasku17

Henkilön Ville Vuori (@villevuori) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Tässä kuvassa on moni asia kohdallaan: liike on käsinkosketeltava, ihan kuin itsekin simpoaisi kuvasta pois! Rohkea kuvakulma laajakulmalinssillä toimii ja rajauksessakin on hienosti käytetty jatkumoita. Tuo puunrunko näyttää aivan valtavalta lingolta!”  

2.  Janne Piri – Winter is still on

 

Winter is still on ? Matti cruising Valtavaara yesterday #kuusamo #lumenkoordinaatit #powfinland #outdoorfinland #earnyourturns #freeski #vapaalasku17 #liveitcaptureit #outdoorlife #backcountry #landscape #instadaily #expandyourplayground Henkilön Janne Piri (@jannepiri) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Tässä on kyllä jokainen perinteisen laskukuvan elementti kohdallaan: hyvän näköistä lunta, pöllyävä ja iso käännös, taustalla upea vuoristo. Paitsi että nyt ollaan Kuusamon Valtavaaralla, eikä Chamonixssa. Tähän on saatu ison maailman tuntua.”

 

3. Mira Karppinen – Viides päivä, kuudes huippu

Viides laskupäivä, kuudes vuorenhuippu. Mahtava laskusää ja lumi ! | Nok en vakker dag med fantastisk skikjøring #p1031 #vapaalasku17 #vapaalasku #freeride #earnyourturns #toppturmeløy #toppturhelgeland #visitmeløy #framtia #erämimmit #skitouring #skibabes #randonnée #hiihto #pohjoisnorja #turjenter #rando #vuoret

Henkilön Mira Karppinen (@karppinen.mira) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Upeaa valon ja varjon leikkiä. Mustavalkoisena tämä kuva todellakin nousee edukseen. Jos olisi vielä pyydakaseja laskujälkenä, niin olisin voinut nostaa suoraan voittajaksi!”  

4. Jukka Pehkonen – One of my favourite shots

 

One of my favourite shots this winter. Delivered by the workhorse Huawei Honor 7. • • • #latergram #skitouring #freeride #stayandwander #neverstopexploring #createexploretakeover #exploretocreate #mg5k #moodygrams #freeriding #wanderung #zillertal #vscogood #winter #alps #mountains #snow #goodtimes #ski #vapaalasku17 #randonnee #zillertal Henkilön Jukka Pehkonen (@jukkapehkonen) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Mustavalkokuvat ovat vaikea media ja aika harvoin laskukuvissa käytetty. Onnistuessaan ne ovat kuitenkin vaikuttavia: kontrasti, valo ja varjo ovat aivan omaa luokkaansa. Tämä on myös hyvä todiste siitä, että paras kamera on aina se, mikä sattuu olemaan mukana! Jukka Pehkonen on nimittäin ammattikuvaaja, mutta tämä on napattu kamerakännykällä muun kuvauksen tuoksinassa.”

 

5.  Eetu Leikas – Contrast

That contrast! / Blogissa videota uudesta rakkaasta ja viikonlopun touhuista? #Ylläs #snowboarding #vapaalasku17 #Lapland #laplandfinland #visitlapland #visitfinland #suomiretki #finland_photolovers #lumilautailu #discoverfinland #luontoonfi #retkipaikka #theworldshotz #outdoorfinland #freeride #liveoutdoors #nvkviikonkuva #lovelyfinland #liveauthentic #lifeofadventure @nikonnordic #exploretocreate #visualsoflife #aov #aov5k #awesome_photographers #instagood10k #modernoutdoorsman #exploringtheglobe #goneoutdoors

Henkilön Kaakaolla / Musko Visuals (@eetuleikas) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Mieletön kontrasti! Sininen heijastus, valkoiset kuuranpeittämät puut, pitkät varjot ja kaiken keskellä laskija keltaisessa takissaan. Jokainen Lapissa käynyt voi melkein tuntea tuon talvisen luonnon raikkauden. Tässä käytetään myös hienosti luontaisia elementtejä, kuten etualan jäisiä oksia ja taustan metsää, rajaamaan kuvaa tiukemmaksi. Salaperäinen kuva herättää heti kysymyksiä: missä tämä on? Minne tuo laskee? Ja miten mie pääsen tuonne kans?”   

6. Svante Häggblom – Showing how it’s done

 

Today we celebrated @niklassolaris birthday with some jumps and guaranteed #pyyda! @jhujanen showing how it’s done. #zillertal #synttäripyyda #vapaalasku17 Henkilön uvster (@uvster) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Tässä on kuvattu todella kekseliäästi vanha aihe! Kärpässilmäiset avaruudenoliot ovat tulleet moikkaamaan maan asukkaita. Ajoitus on osunut kuvaajalla aivan nappiin.”

 

7. Milja Maaret – Snow was good and rocks were sharp!

Today we rode down from Bidara mountain. Snow was good and rocks were sharp! @sampsasulo leading the way. #georgia #gudauri #caucasus #freeride #splitboarding #vapaalasku #vapaalasku17 #snowboarding #mountains #vuoret #mountainlife #lifeisoutside #elämääulkona

Henkilön Milja / Pipo silmillä -blogi (@milja.maaret) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Eteerinen tunnelma vangitsee. Vuoret katoavat horisonttiin vähitellen ja laskija lipuu niiden mukana. Tätä katsellessa tulee rauhallinen olo.”   

8. Markku Mellanen – Hiking up Sjufjellet

 

#tamok season will go on for long this year – plenty of snow, good, bad, all kind. @laukkateija and Karolina hiking up #sjufjellet Henkilön Markku Mellanen (@markkumellanen) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Tässä on saatu upeasti tallennettua todella vaikea valo, eikä sitä ole pilattu jälkikäsittelyllä. Takana siintävät suurtunturit ja massiiviset pilvet tuovat todellista erämaantuntua.”

 

9. Miikka Laakso – Free bird on top of free bird

Free bird on top of Corvus Freebird. Black crows meets willow grouse. #blackcrows #blackcrows_skis #grouse #freeski #riekko #tunturifiilis #Pyhätunturi #vapaalasku17 #freekend

Henkilön (@laaksonmiikka) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Tärkeintä valokuvauksessa on olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Ihan kuin lintu vielä poseeraisi kuvaajalle.”  

10. Antti Leino – Waiting and touring around

 

Weather has been very windy today on Asahidake so we have been ski touring around the mountain while waiting for new snowfall to arrive. #Asahidake #Japan #skitouring #travel #Hokkaido #?? #??? #vapaalasku17 Henkilön Antti Leino (@aeleino) jakama julkaisu

Toimituksen kommentit: ”Vastavalo ja pilvinen keli – en voisi hankalampia olosuhteita keksiä kuvaukseen! Siitä huolimatta tässä on onnistuttu hienosti, väreineen kaikkineen. Samanaikaisesti väljä ja tiukka rajaus myös toimii.”


Äänestys

Huom: jos äänestys ei toimi, kokeile ottaa AdBlock ja muut anti-tracking ohjelmat pois päältä. Ei hätää, emme seuraa sinua, mutta estämme näin kaksinkertaisen äänestyksen!

Vuoden laskukuva on
 • Miikka Laakso – Free bird on top of free bird 55%, 550 votes
  550 votes 55%
  550 votes - 55% of all votes
 • Ville Vuori - Flying high 38%, 378 votes
  378 votes 38%
  378 votes - 38% of all votes
 • Janne Piri - Winter is still on 3%, 33 votes
  33 votes 3%
  33 votes - 3% of all votes
 • Jukka Pehkonen – One of my favourite shots 1%, 12 votes
  12 votes 1%
  12 votes - 1% of all votes
 • Milja Maaret – Snow was good and rocks were sharp! 1%, 6 votes
  6 votes 1%
  6 votes - 1% of all votes
 • Antti Leino – Waiting and touring around 1%, 5 votes
  5 votes 1%
  5 votes - 1% of all votes
 • Eetu Leikas – Contrast 0%, 4 votes
  4 votes
  4 votes - 0% of all votes
 • Svante Häggblom – Showing how it’s done 0%, 3 votes
  3 votes
  3 votes - 0% of all votes
 • Mira Karppinen - Viides päivä, kuudes huippu 0%, 2 votes
  2 votes
  2 votes - 0% of all votes
 • Markku Mellanen – Hiking up Sjufjellet 0%, 2 votes
  2 votes
  2 votes - 0% of all votes
Total Votes: 995
7.12.2017 - 14.12.2017
Voting is closed

Aika äänestää on tiistaihin 12.12. – voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti myöhemmin!

Vapaalaskufestivaalien Instagram-tili palvelee myös tämän kauden. Jakakaa ne omat hienoimmat (ja huonoimmat) hetket tunnisteella #vapaalasku18!

Visited 7 018 times, 1 visit(s) today


Comments are closed here.


Tässä se on! Vuoden 2017 laskukuva.

Seuraava

Vapaalaskukiertue käynnistyy: tällä viikolla Turku, Helsinki ja Ylläs

Edellinen