Toggle navigation

Vapaalaskuiltamien yhteistyökumppaneiden uutuudet talvikauteen 19-20

15.11.2019

Messut ovat jo täydessä käynnissä ja huomenna juhlitaan Vapaalaskuiltamien kymmentä vuotta. Pohjoisessa on laskettu jo viikkoja ja etelässäkin maa oli valkeana jo tovin – kohta me taas kaikki lasketaan!

Tässä muutamia Vapaalasku.comin yhteistyökumppanien vinkkejä siihen, miten varaudut ensi kauteen. Ja lisävinkkejä kannattaa aina kysellä paikan päältä.

 

Pyhälle uusi ja toivottu tuolihissi

Antti Autti kurvailee Pyhällä. Kuva: Jani Kärppä

Suomalaisen vapaalaskun keskus, Pyhätunturi, kehittää keskustaan ja tuo pohjoispuolelle uuden nopean tuolihissin, kertovat päivän uutiset. Siten pohjoispuolen laskeminen ja Aittakurun kierroket nopeutuvat entisestään, eli vapaalaskijaa hemmotellaan myös jatkossa.

 

Peak Performance, elä enemmän

Arto Majava Verticalin kanssa liikkeellä Japanissa. Kuva: Sami Sohkanen

 

Peak Performance. kannustaa meitä kaikkia elämään ja laskemaan enemmän. Tälle kaudelle yritys on listannut laskijoidensa 40 eri suosikkikohdetta koko maailmalta. Live More -sivulta löydät vinkkejä kauden parhaisiin keskuksiin, parempaan laskutekniikkaan ja alkukauden treeneihin.

Argon on todella kevyt ja lämmin talvitakki.

Paikan päällä Iltamilla kannattaa tutustua erityisesti vapaalaskijoille suunniteltuihin Vertical, Gravity ja Argon -mallistoihin (saatavilla myös Scandinavian Outdoor Storesta). 

Facebookin puolelta löydät myös Arto Majavan ja Arttu Muukkosen käyttäjähaastikset kyseisistä varusteista.

Salomon parantaa jo ennestään hyvää vuodelle 2020

Salomon on niittänyt hyviä arvosteluja ja pokannut palkintoja vapaalaskuun suunnitellulla QST-sarjallaan. Tässä sarjassa tuntuu yhdistyvän kaikki: suorituskyky, muotoilu ja hinta. Entisestään erinomainen suksisarja saa lisää tuulta alleen tänä kautena, sillä suksiin on lisätty paljon uutta teknologiaa, kuten titaani- ja lasikuituvahvisteita.

QST 99 tarjoaa varmuutta ja kannustaa omien rajojen ylittämiseen.

Atomic, jokaiselle jotakin

Atomic Backland – mahtava suorituskyky ja uskomaton keveys.

Itävaltalainen suksivalmistaja Atomic on todistanut valttinsa jo monena kautena: esimerkiksi legendaarinen puuterisuksi Bent Chetler on mallistossa jo 11 vuotta peräkkäin. 

Vapaalasku.comin erityinen vinkki on tutustua Hawx Ultra XTD monoihin, jotka hämmentävästi kyllä tarjoaa suorituskykyä sekä ylös että alas mennessä. Kuori on myös täysin lämpömuokattavissa, joten monosta saa helposti oman muotoisensa.

Suunto

Oman kehon ja ympäristön tarkkailu ei aina onnistu laskiessa. Palautumisen ja hyvän unen saavuttamiseksi kannattaakin välillä ottaa avuksi teknologiaa. Kotimainen valmistaja Suunto tarjoaa ranteeseen sopivan paketin, jolla mittaat sykkeesi sekä matkasi, ja pysyt kartalla suunnasta ja korkeudesta.

Suunto Spartan, kompakti urheilukello GPS:llä ja rannesykemittauksella.

Black Crows

Black Crows on Ranskan Chamonista peräisin oleva suksimerkki. Suksien pelkistetty muotoilu hyväilee jokaisen esteetikon silmää, mutta lopullinen kauneus paljastuu kun näillä lankuilla laskee. Jos suksimerkki on nimittäin perustettu Euroopan suurimpien ja mahtavimpien vuorien sylissä, niin voit olla varma, että ne on myös niiden vuorten laskemiseen suunniteltu. 

Viime vuosina Black Crows on myös laajentanut tarjontaansa vaatteisiin ja muihin tarvikkeisiin. Ei muuta kuin tutustumaan!

Black Crows Navis Freebird – sukset hiihtovaellukseen.

Adventure Partners

Jos intohimonasi tai uusi kiinnostuksen kohteesi on vuorilla liikkuminen – juosten, laskien, kiipeillen, pyöräillen tai vaeltaen – kannattaa sinun tutustua kotimaisen matkanjärjestäjän Adventure Partnersin osastoon. Valikoimasta löytyy niin aloittelijan kursseja jääkiipeilyyn Helsingissä, kuin pitkäaikaista valmennusta vuorten valloitukseen!

 

Puuppolan Suksi

Kotimaista käsityötä, upeaa laatua ja muotoilua. Puuppolan Suksi ylläpitää ja luo perinteisen käsintehdyn puusuksen tarinaa. Jos suksipoksi on jo täynnä, voit tunnustaa väriä myös hienolla t-paidalla tai pipolla.

Osastolla kannattaa joka tapauksessa käydä, sillä puusuksien tekeminen on todellista taikuutta.

 

Clif Bar

Nälkäisenä mikään ei ole kivaa, ei varsinkaan hiihtäminen. Kaliforniasta peräisin oleva energiapatukoiden valmistaja Clif Bar pitää jokaisen laskettelijan menossa niin rinteessä kuin sen ulkopuolellakin.

 

Kide Adventures 

Ohjelmapalveluiden järjestäjä Kide Adventures järjestää mielenkiintoisia laskettelu- ja muita ulkoilmaelämyksiä ympäri Suomea. Erityisenä mielenkiinnon kohteena mainittakoot Camp 69, maailman pohjoisin vapaalaskuleiri Käsivarren tuntureilla!

Paikalla on muuten myös ihan varmasti koko messujen upein tuunattu auto…

 

Vapaa Lasku -kirja

Upeasti taitetttu ja tiedoiltaan kattava suomalainen teos vapaalaskusta. Kirja oli ehdolla myös Tieto Finlandia palkinnon saajaksi. Eikä suotta – tämä opus pitäisi löytyä jokaisen lajin harrastajan hyllyltä.

 

Vuoristo-oppaiden valtakunta

Suomalaiset vuoristo-oppaat ovat tänäkin vuonna kertomassa tarinoitaan paikan päällä! Ja jos olet miettinyt kavereidesi kanssa sitä mielenkiintoista Huippuvuorten tai muun ääripaikan retkeä, niin nyt on mahdollisuuksia kysyä vinkkejä sekä tarjouksia.

Paikalla viikonlopun ajan ovat muun muassa Petter Reuter, Juho Lukkari, Urpu Hapuoja, Jussi Muittari, Fredrik Aspö ja Jarmo ”Jobo” Metsäkoivu.

 

Panimoyhtiö Tuju

Hyvää, kotimaista, käsintehtyä olutta. Tänä vuonna tarjolla on nimenomaan tätä tapahtumaa varten pantu olut, Juhlailtama Norppa Pale Ale. Tarvitseeko tästä muuta enää sanoa? Panimoyhtiö Tuju, olkaa hyvät.

 

Lehmus Roastery

Kun kahvihammastasi kolottaa kannattaa kääntyä kahvibaarin puoleen. Kahdesti Suomen parhaaksi paahtimoksi valittu Lehmus Roastery tarjoaa tapahtumaa varta vasten paahdetut Vapaalasku-kahvit lauantain syntymäpäivien kunniaksi!

 

Visited 555 times, 1 visit(s) today


Comments are closed here.


Vapaalaskufestivaalit esittelee jokahiihtäjän kalorilaskuri Randobullin – Vuoristo-opas Fredrik Aspö jakaa vinkkinsä palautumiseen

Edellinen