Toggle navigation

Perjantaina Vapaalaskuiltamien Showroom täyttyy laskuaiheisista osastoista. Scandinavian Outdoorin isännöimässä salissa on luvassa aiempaa enemmän kokeiltavaa ja nähtävää ja ostettavaa.

Mihin kaikkeen kannattaa kiinnittää huomiota? Scandinavian Outdoorin ehdoton laskuasiantuntija Kuutti Haapanen vinkkaa Showroomin kiinnostavimmat virtaukset ja tuoreimmat tuulet.

14958727_10209780196074552_1148320158_n

Scandinavian Outdoorin erikoisasiantuntija Kuutti Haapanen testaa Peakin Heli Gravity -sarjan asua ”salaspotissa” Lyngenin seudulla keväällä 2016. Kuva: Taneli Kivelä

Peak Performance tuo Showroomiin Heli Gravity -laskuasusarjansa. Mallistoa löytyy sekä miehillä että naisille,
”Hinta-laatusuhde on kohdillaan ja yksityiskohdat on mietitty hyvin taskujen ja leikkausten suhteen. Asut näyttävät myös tyylikkäiltä päällä, istuvuus on kohdillaan.”

Showroomissa on myynnissä myös eksklusiivinen Freeride World Tour -mallisarja, joita ei myydä muualla maailmassa kuin Scandinavian Outdoorin ja Vapaalaskuiltamien yhteistyön tuloksena.sos_fwt

Kevytuntuvatakit näyttävät laskeutuneen vuoristosta myös tavallisen kaupungin katukuvaan. Kun Suomessa on jatkuvasti jokin välikausi, on lämmittävä mutta kevyt takki hyvä valinta helmikuusta joulukuuhun. Peakin suositut Helium Down Hood -takit löytyvät kauden väreissä myös Showroomista.
”En sinänsä ihmettele niiden suosiota. Näyttävät tyylikkäiltä, ovat lämpimiä ja tosi kevyitä. Kyllähän niitä kehtaa ulkoilun ja retkeilyn lisäksi urbaanissakin ympäristössä käyttää.”

 

monsie

Kokovartaloasu Monsie – toimii.

Mons Roayle tuo iltamiin näytteitä ensi kauden malleistaan. Merinovillasta valmistettuja vaatteita löytyy niin alimpiin kerroksiin kuin arkisiin pitkähihaisiin paitoihin.
”Käytän itse pääasiassa merinoa arjessa, eikä se kutita yhtään, vaikka jotkut niin epäilevät. Monsin mallit näyttävät tosi hyvältä ja ovat monikäyttöisiä. Hyvällä pitkähihaisella voi helposti vetää parikin afteria putkeen, eikä paita ala haista,” Haapanen sanoo.

 

tu127_turso_terrahb-1000

Myös pipoissa löytyy, kuten vapaalaskuskeneen kuuluu. Kotimaisen Sauna Wearin valikoimista löytyy oikea asuste niin kuruihin, seinämiin ja iltamiin. Vakkaa, Tursoa, Otsoa, Kairaa kolmea eri mallia.casual-supreme-1000

Myös isäinpäivän alla on hyvä huomioida Saunan Kaira-boksereiden erinomaisuus.

 

”Kerran kun nämä laittaa jalkaansa, ei halua koskaan ottaa pois. Nämä pitää kokea itse, ei muuta kuin nyytit pussiin talteen”, kertoo Saunan pääsuunnittelija Arska Saarimäki.

 

Laskuvälineissä suositaan keveyttä ja sopivaa leveyttä

Vapaalaskukulttuurissa on jo jonkin aikaa näkynyt muutos kohti kevyitä yleissuksia. Samalla sivakalla on ideana randota, laskea puuteria, rinnettä ja näyttää hyvältä after skissä. Niinpä valtaosa kiinnostuksesta kohdistuu nykyisin 95-105-milliä vyötäröleveydeltään edustaviin suksiin.

Sellaisia on iltamissa mukana useilta suksimerkeiltä.

 

Armada

armada-kufo-108-skis-2017-168-top

Armada Kufo 108.

Armadalla Kufo 108 edustaa nykyaikaista keveää ja randoon sopivaan suksea, joka on kuitenkin laskuvoittoiseen touhuiluun tarkoitettu.
”Kevyt backcountry-suksi vaihteleviin olosuhteisiin.”

 

Puuppolan Suksi

malla-1

Malla. Kuva: Puuppolan Suksi

Puuppolan Suksi toi viime vuonna käsintehdyt puusukset iltamiin, ja tänä vuonna kiinnostavimpia malleja lienee Malla, joka on Ape Majavan ja Miikka Laakson suunnittelema paras mahdollinen randosuksi.
”Ape ja Miikka ovat sen piirtäneet, minä sitten toteutin. Viime talvena teimme pari prototyyppiä ja palautteen perusteella nyt on muotoiltu 183 senttiä pitkä ja 105 keskeltä leveä Malla. Pienemmille laskijoille ja tiukkoihin kuruihin sopii Pikku-Malla, joka on 173 senttiä pitkä ja keskeltä 98 milliä”, kertoo Puuppolan suksen Jani Ahvenainen.

 

Black Crows

corvus_freebird

Corvus Freebird.

Corvus Freebird on Corvus-mallista kevennetty versio, joka kestää vauhtia, mutta on myös ketterä, kevyt ja mukava suksi sekä randoiluun että mäestä alas laskemiseen.

Iltamissa nähdään myös laaja valikoima muitakin Black Crowsin suksia. Jos kunnon iso puuteripäivän suksi kiinnostaa, on Black Crowsilla esiteltävänä Anima. Keskellä leveyttä 115 milliä.

 

Salomon

salomon_qst

Salomonin uutuusmalli QST 106 on nykyaikainen yleissuksi vapaalaskuun ja randolle parhaasta päästä. Twinirockeri helpottaa käännöstä ja titaanivahvikkeet parantavat kanttipitoa.

Samaan sarjaan sopivat myös uusi Salomon QST Pro 120 -mono, joka on edellismallistostaan keventynyt puolella kilolla per monopari.
”Randomonoksi se on kuitenkin tarpeeksi jämäkkä rinteeseen, eli sitä voi käyttää läpi talven. Hyvä liikevapaus ja vieläpä mahdollisuus kiinnittää tekkisiteeseen.”

 

Atomic

atomic_backland

Atomicin Iltama-setistä löytyvät muun muassa Backland-sarjaa ja Vantagea. Backland 95 on rockerilla varustettu randoiluun tarkoitettu vapaalaskusuksi, jolla muotoilunsa ansiosta onnistuvat myös rinnekurvailut.

Suksi on kevyt, 1550 grammaa, sen ultrakevyt puuydin ja hiilikuitu-backbone takaavat kestävyyden ja ketteryyden.

 

Elan

elan_ripstick-106_dl

Elan tuo uuden suksimalliston, Ripstickin mukanaan iltamiin. Ripstickeistä randoiluun sopivaan sarjaan Scandinavian Outdoorin Kuutti Haapanen nostaa keskeltä 106 milliä leveän mallin.
”Olin juuri lokakuussa Engelbergissä, ja Elanin tiimilaskija Matthias Mayr kertoi laskeneensa pitkään Boomerangeilla, mutta löytäneensä Ripstickeistä korvaajan. Eli kelpaa todennäköisesti kovemmallekin raiderille.”

 

Faction Skis

factiong_agent

Faction Skisin valikoimasta randosarjaan on tarjolla Agent-mallisto, joka on vertaistensa tapaan hyvin kevyt ja ketterä. Vyötärölle löytyy leveyttä 100 milliä.

Factionin osastolta löytyvät myös Holmenkollenin skieninhoitoaine, jolla saa lisää liukkautta skiniin ilman, että se vaikuttaa pitoon.

Myös Fritschin Vipec-tekkiside kiinnostanee useita, samoin kuin telluilijoille tuotu 22 Designsin Outlaw-NTN-side.

 

Jones Snowboards

1hovercraft-34da8

Myös lautailijat on otettu Showroomissa huomioon. Jones Snowboardsilta pääsee tutustumaan ennakkotietojen mukaan Solution-, Explorer- ja Hovercraft -malleihin – saattaapa mukana olla hiilikuituversioitakin.

 

Ortovox avabag

Lumivyöryissä tarpeellisia paukkureppuja ja lumiturvavälineistä saapuu näytille Ortovoxilta, Showroomissa mukana niin Avabagit kuin myös Zoom+, Zoom 3+ ja S1+piipparit.

 

 

 

 

 

 

Elämysmatkat

arttumuukkonen-5069c5d711ec106

Elämysmatkat vie asiakkaita muun muassa Japaniin.

Vapaalaskumatkoja valtamerten taakse järjestävä Elämysmatkat tuo myös kovat reissutarjoukset Showroomiin. Viikonloppuna julkistetaan kiinnostavia reissuja muun muassa Japaniin erittäin kiinnostavien laskijoiden johdattelemana.

Myös aivan uusi manner otetaan ensi vuonna haltuun.

Kannattaa myös vilkaista Elämysmatkojen osaston yläpuolelle – luvassa lumipatja-arviointia.

Lisätietoja www.elamysmatkat.com.

 

Showroomin tieto- ja turvaosasto

vapaalasku_kirja

Vuoristo-oppaiden valtakunnan vieressä avautuu Showroomin tieto- ja turvallisuusosasto.

Showroomissa voi tutustua muun muassa kotimaiseen Lumiturva-hankkeeseen ja lumiturvatyöhön,

– Hankkia itselleen Tieto-Finlandia-ehdokkaana olleen perinpohjaisen Vapaalasku-tietokirjan,

– Katsella mitä Relaa.comilla on tarjolla tulevalle talvelle

– Adventure Partnersin osastolla esillä tulevan talven vapaalasku- ja lumiturvakurssit aidossa ympäristössä.

 

Showroomin taideosasto

raty_kollaasi2

Kuten aiemmin uutisoimme, voi Scandinavian Outdoorin osastolta voi hankkia myös Pyhä Inspired -sarjan taideteoksia. Matti Rädyn suunnittelemat vedokset on pohjustettu kotimaiselle koivuvanerille Vapaalaskuiltamia varten. Löydät Pyhä Inspired -sarjan taideteokset myös Scandinavian Outdoorin verkkokaupasta.

 

Peak Performancen, Pyhän ja Scandinavian Outdoorin Vapaalaskuiltamat Vanhalla ylioppilastalolla perjantaina 4.11.2016.

Ennakkoliput edullisemmin Liveto.fistä. Tervetuloa!

Tags: , ,


Comments are closed here.


Vapaalaskuiltamat siirtyy ensi vuonna GoExpo Winter -messuille

Seuraava

Lauantaina Andorran Vapaalaskujatkot X Skiexpo elvyttää isojen jatkojen perinteen ysärihengessä

Edellinen