Toggle navigation

Suosittu Vapaalaskuiltamat -tapahtuma siirtyy vuonna 2017 Messukeskukseen torstaina lanseeratun GoExpo Winterin katon alle.

Vapaalaskuiltamat on vuosien saatossa kasvanut vapaalaskukansan yhteen kokoavaksi illanvietoksi, jossa tutustutaan kauden uutuusvälineisiin, tavataan vanhoja ja uusia tuttuja ja nautitaan kulttuurista sen kaikissa esiintymismuodoissa.

Iltamissa on vuosien aikana vieraillut 1000-1500 vapaalaskusta kiinnostunutta vierasta. Vuonna 2016 Iltamissa ja sen ympärille kehittyneillä Vapaalaskufestivaaleilla odotetaan vierailevan yli 3000 kävijää.

Iltamia on järjestetty vuodesta 2009 asti. Viimeiset noin kuusi vuotta iltamat on pidetty Vanhalla ylioppilastalolla Helsingin keskustassa. Kotikeskuksesta on hyvä lähteä välillä kokemaan uusia vuoria. Nyt edessä on uusi kiinnostava ja jännittävä mäki skinnattavana.
”Vanha on palvellut meitä erittäin hyvin, mutta lajin jatkaessa kasvuaan myös meitä kiinnostaa viedä tapahtumaa eteenpäin. Messukeskuksessa eivät seinät tule vastaan. Olemme spektaakkelien ystäviä, joten Messukeskuksen tilat antavat mahdollisuuden rakentaa sekä ylös että sivuille, muun muassa” Vapaalaskuiltamien vastaava tuottaja Arttu Muukkonen kertoo.

Muukkonen jatkaa Iltamien tuottajana myös tulevaisuudessa.
”Teemme ensivuonna messukeskukseen täysin uutta ja laajempaa talvitapahtumaa. Olemme jo pitkään katsoneet Vapaalaskuiltamia sillä silmällä, ja on todella upeaa saada se vihdoin mukaan Messukeskuksen tapahtumaan,” Messukeskuksen myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola sanoo.

Uusia elämyksiä kohti

14881236_10154174202158253_538553115_o

Visualisointi tapahtumakonseptista. Kuva: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit

 

Uudessa tilassa muun muassa elokuvat voidaan näyttää yhdessä isommassa tilassa, ja hengailu- ja Showroom-alue voidaan rakentaa väljemmin ja näyttävämmin kuin aiemmin.

”Ylipäänsä ajatukset kehittyvät vielä, koska onhan seuraaviin Iltamiin vielä vuosi aikaa.”

Ensi vuonna Messukeskukseen on tarkoitus rakentaa siis uusi alue, joka heijastelee vapaalaskun eri puolia. Suunnitteluun on pyydetty mukaan palkittu arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen.

”Tarkoituksena on rajata moniaistinen temmellyskenttä ja vapaalaskukansan neliulotteinen törmäyspinta. Valosta, liikkuvasta kuvasta ja immateriaalisista elementeistä palmikoitavalla kudelmalla ravistellaan konvention turvapesäkkeitä ja nyrjäytetään hetkellisesti tila-aika-avaruusjatkumoa,” kertoo pääsuunnittelija, arkkitehti ja vapaalaskija Pekka Pakkanen.

 

Peak Performancen, Pyhän ja Scandinavian Outdoorin Vapaalaskuiltamat 2016 Vanhalla yo-talolla perjantaina 4.11. Liput ennakkoon edullisesti Liveto.fistä.

Tags:


Comments are closed here.


Vapaalaskufestivaalit avasi talvikauden isosti

Seuraava

Rando nostaa suosiotaan - esittelyssä Vapaalaskuiltamien Showroomin osastot

Edellinen