Toggle navigation

Tämä viikko ei tunnu pettävän koskaan: maanantaina satoi ensilumi myös etelään! Talvi ei ole enää tulossa, se on nyt täällä.

Vaikka paikka ja aika on Vapaalaskuiltamissa muuttunut, pysyy ainakin yksi asia myös ennallaan: yhteistyökumppanimme. Tänä vuonna mukana ovat vanhat tutut, mutta myös uusi tuttavuus.

Peak Performance Mystery. Saatavilla Aleksanterinkadun Peak Performance -myymälästä.

Peak Performance, laskijan tyylikkäin vaatettaja

Peak Performance on Vapaalaskuiltamien pääyhteistyökumppani monelta vuodelta. Yritys on tuottanut vuosi toisensa jälkeen kenties tyylikkäimipiä laskuvaatteita. Tänä vuonna Iltamissa esitellään uusi ammattilaistason Mystery-sarja, joka ei jätä vuorella kylmäksi tai märäksi. Aina yhtä tyylikkään mustavalkoisena tietty.

Iltamissa on myös tavattavissa Peakin laskijoista Hedvig Wessel, Lucas Stål Madison, Anttu Oikkonen ja Ape Majava, jotka nousevat Peak Performance Stagelle klo 13 ja 15.

Pyhä

Pyhä on suomalaisen vapaalaskun mekka, joka on jättänyt pysyvän muiston monen vapaalaskijan mieleen. Nyt tosin voit ikuistaa tämän tunturin myös kehoosi, sillä paikalla on aito tatuointitaiteilija Yksinkertaisen stick-and-poke tatuoinnin Pyhätunturin siluetista voit ottaa joko perjantaina tai lauantaina, tatuoija on paikalla molempina päivinä klo 14–21.

Pyhä on suomalaisen vapaalaskun suurtunturi.

Taattuun tunturitunnelmaan päästään iltamissa Sanna Kyllösen vetreyttävässä olutjoogassa lauantaina klo 18!

Pyhän omat messutarjoukset löydät heidän sivuiltaan: https://pyha.fi/hiihtokeskus/verkkokauppa/messutarjoukset

Scandinavian Outdoor Store

Suomalainen vapaalaskijan varustaja Scandinavian Outdoor Store tuo iltamiin oman kauppansa, jossa voit tutustua heidän laajaan valikoimaansa. Tai kenties haluat vain rentoutua, sillä sekin luontuu SOS Loungessa.

Puuppolan lauta, Pyhä!

Puuppolan suksi tuo ensimmäisen splitboardinsa messuille

Tänä vuonna Puuppolan suksesta tulee muuten myös Puuppolan lauta, sillä PuSu julkaisee ensimmäisen splitboardinsa, joka kantaa nimeä Pyhä. Pyhä on reissulauta moneen tarpeeseen ja erilaisiin olosuhteisiin. Se on tukeva laskijan alla, mutta kantaa kevyesti myös puuterilla.

Randosuksi Mallasta nähdään myös tänä vuonna kevennetty versio. 1440/1520 grammaisena se saattaa olla markkinoiden kevyin täyspuuydinsuksi.

Salomon/Atomic Shift – alppisiteiden yksisarvinen?

Salomon/Atomic SHIFT saatavilla myöhemmin Scandinavian Outdoor Storen valikoimista.

Salomon ja Atomic lupaavat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista uudella SHIFT-sitellään. Touring-siteen keveys ja helppous ylösnoustessa, mutta alppisiteen voimansiirto ja luotettavuus alas tullessa. Ja painoa vain 1.7kg pari?

Pahimmat lapsentauditkin on todennäköisesti korjattu, sillä sidettä on kehitetty nyt kahdeksan vuotta. Onko tässä vapaalaskusiteiden tulevaisuus?

Tätä ei joka tapauksessa näkemättä usko.

Vaiko – suomalainen vaihtoehto kertakäyttökulutukselle

Laitetaanko päähän myssy vaiko pipo?

“Kaikki lähti siitä, että mistään ei saanut hyvän tuntuisia ja näköisiä pipoja. Alettiin sitten tekemään niitä itse.”

VAI-KØ on suomalainen nuori yritys, jonka tekemisen filosofia on yksinkertaisen kaunis: suunnitella pipoja, jotka saavat hymyn huulille. VAI-KØn pipoissa yhdistyvät käytännöllisyys, tyyli ja tuotannon läpinäkyvyys.

“Meidän pipojen matka alkaa kouralliselta luomusertifioituja merinolammas-tiloja Argentiinan Patagoniasta. Sieltä villa matkaa bluesign-sertifikaatin alla. Lopulta villa matkaa Suomen Kokkolaan, missä pipot valmistetaan.”

Kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta, mihin yrityksen nimikin viittaa. Vapaalaskuiltamissa ovat paikalla yrityksen perustajat Henri & Maria Vanonen, joilta voit kysellä lisää VAI-KØsta. Tai kenties kysyä vinkkejä auton rassailuun, sillä paikalla on myös heidän itserakentamansa reissupaku!

Ääri-ihmisten pipojen lisäksi tarjolla on myös tarviketta äärikoirille Woolly Wolffin tuotteista.

Vai-kø:n pipot ovat tyylikkäitä, käytännöllisiä sekä ekologisia.

Elan kehittää alaa vuodesta toiseen

Ingemar Stenmark voitti 1970-luvulla kolme peräkkäistä laskettelun maailmancuppia Elanin suksilla. Samanlaiseen suoritukseen puuterikentillä voit päästä Ripstick-mallistolla, joka on todellinen all-mountain suksi moneen lumeen ja lujaan menoon. Suksi onkin saanut hyviä arvosteluja viime vuosina mm. Blister Gear Reviewltä ja Powder-lehdeltä.

Elan Ripstickin löydät Scandinavian Outdoor Storen valikoimista!

Black Diamond & Pieps

Eikö polvi nouse vai kramppaako lonkankoukistaja? Silloin kannattaa osallistua Black Diamondin ja Piepsin skinnaustyöpajaan expojen talvimäessä klo 18-20 perjantai-iltana. Sunnuntaina luvassa myös piipparitestikenttä.

 

Levi Snow Sport Academy, laskemista mäessä sekä koulun penkillä

Kittilässä ylioppilaaksi opiskelevan lukiolaisen tai ammattikoululaisen koulunkäyntiin voi kuulua vapaalaskua Lapin tuntureilla, kun Levi Snow Sport Academyn tänä syksynä alkanut freeride-koulutus etenee talviseen vaiheeseen. Vapaalaskuporukkaa opettaa telemark-mies Pepe Vanninen, joka valmentanut Telemark Demo Teamia kuviolaskussa. Levin koulun osuudesta saa vinkkejä siihen, miten yhdistää intohimoinen laskeminen ja opiskelu.

Elämysmatkat

Aito alppimatkojen tarjoaja Elämysmatkat tuo tänä keväänä kaikkien Japanin puuteripöllytyksien oheen Vapaalaskijan kevätretken, jossa vetäjinä ovat Ape Majava, Antti Leuku ja Arttu Muukkonen. Matkalle mahtuu vielä, joten kannattaa rekisteröityiä jo nyt: https://www.elamysmatkat.com/products/vapaalaskijan-kevatretki/

Black Crowsin sukset saatavilla Scandinavian Outdoor Storesta.

Black Crows

Chamonix’sta kotoisin olevan suksimerkin tuotteita ovat esittelemässä lähes paikallinen vapaalaskulegenda Skipe Oivo. Brändi on tunnettu erityisesti kapeista ja jäykistä “chamonix”-tyylisistä suksistaan, jotka on tarkoitettu jyrkän laskemiseen. Tänä vuonna mallisto lopullisen kruunauksensa kun uusi jyrkkääkin jyrkemmälle suunniteltu Solis-suksi julkaistaan.

Black Crowsin suksien tyylikäs design jatkuu myös vaatteisiin sillä ensi kertaa merkiltä on näytteillä myös vaatteita.

Clif Bar

Clif Barilta saa parhaat patukat vapaalaskijan reppuun ja hissiin syötäväksi. Tule maistelemaan Clif Barin patukoita iltama-alueelle ja testaamaan samalla, kuinka ote pitää hakkuroikunnassa.

 

Vapaalasku-kirja

Jos jokin nide pitäisi löytyä jokaisen vapaalaskijan hyllystä olisi se tämä. Mieluiten useampaan kertaan luettuna.

Tietofinlandia-ehdokas Jarkko-Juhani Henttoselta voit Iltamissa ostaa Vapaa lasku -kirjan ja saada tekijältä nimmarin kyytiin. Jarkko myös luennoi klo 16 Kino Pyhässä aiheenaan suomalainen lumivyörykoulutus FINLAV.

Vapaa lasku on kirja, joka sopisi löytyä jokaisen kotoa.

Adventure Partners

Adventure Partnersin intohimona on vuorilla liikkuminen – kiipeillen, hiihtäen, vaeltaen, juosten tai vaikka pyöräillen. He vievät sinut tutustumaan kiipeilyyn lähikalliolle tai kokeilemaan jääkiipeilyä.

”Tule nauttimaan kanssamme Lapin offareista, Norjan topptureista tai vaikkapa Alppien korkeimmista huipuista. Ammattitaitoinen tiimimme vuoristo-, hiihto- ja kiipeilyoppaita yhdessä matkanjohtajiemme kanssa tekevät jokaisesta retkestäsi ainutlaatuisen elämyksen.”

Mielenkiintoisena erikoisuutena on Helsingin Pirunkallion kurssikeskuksen jääputous, joka tarjoaa talvisin ainutlaatuiset puitteet oppia ja treenata vuorilla liikkujan jäätikkö- ja kiipeilytaitoja.

Vuoristo-oppaiden valtakunta

Suomalaiset vuoristo-oppaat kokoontuvat yhteen valtakuntaan kertomaan vuoristoretkistään. Mukana ovat Pette Halme, Petter Reuter, Juho Lukkari, Jussi Muittari, Jarmo Metsäkoivu (aspirant-vaiheen opas), Fredrik Aspö (aspirant-vaiheen opas) ja vierailevana tähteänä lauantaina myös Anders Bergwall. Tule katsomaan miltä UIAGM-auktorisoidun oppaan pinssi näyttää!

Selviytyminen messuolosuhteissa

Muonituksesta ei myöskään tarvitse huolehtia, sillä Ruokarekka ja Pyhäwurst pitävät huolta ruokatarjoilusta. Janon sammuttajaksi on tarjoalla tapahtuman omaa olutta Panimoyhtiö Tujulta, Lesoilu Red Ale, sekä Ice Beaverin laadukkaita juomia. Päivän kahvikiintiöt varmistaa kaksi kertaa Suomen parhaaksi paahtimoksi valittu Lehmus Roastery Tunturipaahto- ja Kettu-kahveillaan.

Visited 587 times, 1 visit(s) today


Comments are closed here.


Vapaalaskukiertue tuo valoa Lappeenrantaan, Turkuun, Helsinkiin, Ylläkselle ja Pyhälle

Seuraava

Oppia randoreppuun iltamien luennoilta

Edellinen