Toggle navigation

Tervetuloa uudistuneeseen Vapaalasku.comiin!

01.02.2015

Vapaalasku.com avautuu uudelleen mediana. Sivustolla julkaistaan paljon hyviä juttuja vapaalaskusta ja sen ympäriltä.

Vapaalasku.com on avattu uudelleen tänään 1. helmikuuta kello 18. Eli hei vaan, pitkästä aikaa!

Julkaisemme täällä noin parin viikon välein laadukkaita, viihdyttäviä ja sivistäviä vapaalaskuun liittyviä artikkeleita, kuvasarjoja ja vierailevien tähtien kirjoituksia. Julkaisukausi on suunnilleen yhtä pitkä kuin talvikin.

Mielestämme hyvä ja laadukas artikkeli voi olla lyhyt oivallus tai sitten kokonaisen ilmiön ymmärrettäväksi tekevä monimediateos. Netissä ei saa pelätä pitkiä tekstejä. Niinpä kautemme alkaa kahdella laajalla kokonaisuudella.

Toinen juttu käsittelee Nipwitz-laskujengin merkitystä suomalaiselle ja kansainväliselle laskuyhteisölle. Ryhmän jäsenet kertovat varsin avoimesti Nipwitz-kokonaistaideteoksen taustoista. Halusimme panostaa artikkeliin samalla intohimolla kuin nipukat ovat omaa työtään tehneet.

Juttu lienee Suomen laskumediahistorian pisin artikkeli. Se ei ollut itsetarkoitus. Nipwitzin tarina vaan on niin monivivahteinen, että se tarvitsee tilaa ja rauhaa.

Toinen artikkeli, Pujottelijan poika, käsittelee suomalaisen alppihistorian kehitystä. Suomessa ajattelee helposti, että ilman vuoria ei voi olla oikein laskukulttuuriakaan. Mutta on Suomen pienistäkin mäistä ponnistettu pitkälle ja monessa suvussa lasketaan kolmannessa tai jopa neljännessä polvessa.

Julkaisemme myös vanhoja, mielenkiintoisia juttuja arkistojen kätköistä. Ensimmäisenä on vuorossa aina ajankohtainen teema, inhimilliset tekijät osana lumiturvallisuutta.

 

Ryhdy kestotilaajaksemme, pyydämme

Nykyelämä tuntuu olevan kiireistä ja informaatiota tulee joka kanavasta liikaa. Ongelma ratkeaa ryhtymällä kestotilaajaksemme. Lähetämme tilaajille uutiskirjeitä, joiden avulla tiedät, milloin Vapaalasku.comissa on uutta luettavaa. Kerromme myös muualla julkaistuista hyvistä jutuista – keräämme sekä suomalaisia että englanninkielisiä artikkeleita tiiviiksi paketiksi. Olemme siis kuraattoreitasi.

Tilaajille esitellään ensimmäisenä tieto Vapaalaskuiltamista, Vapaalasku-elokuvakiertueesta ja muista tapahtumista. Järjestämme kestotilaajan etuna muun muassa luentoja, joita ei ulkopuolisille mainosteta.

Onhan meillä myös ketunhäntä kainalossamme. Vapaalasku.com on ilmainen sivusto. Kestotilaajille voimme paketoida myös yhteistyökumppaneidemme kanssa houkuttelevia tarjouksia. Vielä pitää tosin löytää ne kumppanit.

 

Vapaalasku.comin historia pähkinänkuoressa

Vapaalasku.comin ensimmäinen versio laukaistiin syksyllä 2008. Sivusto siirtyi kolmen kauden jälkeen telakalle syksyllä 2o11. Siihen mennessä sivustolla julkaistiin talvikauden aikana viikottain useita artikkeleita. Aika kova tahti, näin jälkikäteen katsottuna.

Sivusto palveli keväästä 2012 alkaen Vapaalasku-kirjan alustana.

Nyt 2015 sivusto palaa mediaksi. Kirjan tilaussivun löytää edelleen Vapaalasku.comista sekä etusivulta että suoraan osoitteesta kirja.vapaalasku.com.

 

Ketkä ovat sivuston takana

Vapaalasku.comia pyörittävät päätoimittaja Arttu Muukkonen ja vastaava toimittaja Antti Laiho. Olemme tehneet pitkään laskemiseen liittyvää journalismia, tapahtumia ja projekteja. Ja viihtyneet mäessä! Paljon! Muttei koskaan riittävästi.

Emmekä näköjään vieläkään usko, että vapaalaskumedian pyörittäminen ei ole kannattavaa.

Tervetuloa jälleen mukaan!

-Arttu & Antti

Tags: , , , ,


5 kommenttia

 • Juha-Ville Vieri says:

  Upeeta kun ukot jaksaa 🙂 Kun elelee keho epäkunnossa keskellä talvea, harmittaa kovin kun ei pysty hiihtohommiin. Jos joku, niin tällaset jutut saa mielen pysymään valkoisena * Kiitos 🙂

 • Vapaalasku.com says:

  Kiva kuulla että kelpaa! Ja tsemppiä paranemiseen. Keväällä viimeistään Norjaan tms? -Arttu/VL.com

 • Mikko says:

  Olis kiva, jos ne vanhatkin jutut olis vielä luettavana täällä.

 • Jouni Koskinen says:

  Hienoa että sivusto aktivoitui uudestaan ja taas tulee artikkeleita!

  Olisiko mahdollista saada vanhoja juttuja myös esille? Vaikka erillinen arkisto-osasto. Siellä kun oli myös useita hyviä tekstejä. Vai tulevatko pikkuhiljaa ripotellen, kuten ensimmäinen lumiturvallisuuteen liittyvä?

 • Arttu Muukkonen says:

  Moi!

  Jeps, nostamme arkistosta hiljalleen juttu kerrallaan vanhoja tarinoita esiin, jotta sellaiset ajattomat kokonaisuudet saavat arvoisensa huomion uudelleen.


Pujottelijan poika

Seuraava

Arkisto: Mitä ihmettä he ajattelivat? Inhimilliset tekijät ja vyöryvaara

Edellinen